Sunday, February 21, 2016

Some Update

Post entry baru sahaja macam terus masuk 2016 lepas tu skip Januari macam where the hell was I'm doing for the last one month? Lagi membimbangkan bulan Februari pun dah berakhir nak masuk Mac macam, really? I'm wasting almost a month and half with doing nothing at all. Ok maybe I've done some contemplation session (the session mostly with me laying around on the bed) on how to improve my 'online presence' better. Ehem! But in my case the contemplation means "I need to do this" or "Do something you lazy big bontot!" and then ended up doing nothing. BOOOOO!!! Hangat-hangat tinja ayam.

Antara idea-idea yang macam berlegar-legar muncul hilang balik ialah:


  • Buat novel bersiri setiap minggu dengan buat cliffhanger keji bagi pembaca merana ternanti-nanti episod seterusnya. Initially nak tulis genre dark tapi macam market sekarang more towards kepada love story. Terus revise plan nak buat storyline cerita 'chenta' very cheesy gila lagi cheesy melimpah ruah daripada KFC Cheesy Wedges since I need to have new readers and be famous asap. Lepas tu berangan ada publisher call nak publishkan cerita dalam buku. Lepas tu jadi laku keras. Lepas tu jadi adaptasi jadi drama pulak. The possibilities are infinite!! Ko tengok corrupted gila la budak ni. But again the commitment of writing weekly series is going to be hard to follow. Ok next thing.
  • Buat personal Podcast since I'm soo into this podcast lately. This idea looks more promising kalau nak compare buat video untuk upload ke Youtube. Plus no need to worry about revealing my face hashtag #Insecurity #ImFragile. LOL. But yet again WHAT THE HELL I'M GOING TO TALK ABOUT?  
  • Food review (barely eat nice food lately broke as hell), travelling post (serius lah duit ada ke), makeup review (Astagafirullahalhazim!)
  • And lastly its coming back to the idea; kenapa ko tak maintain tulis blog ni saja on regular basis. Ini pun tak terkejar apatah lagi nak venture ke benda lain.

So yeah wish me very good luck lah woi dan please, aku tak akan post entry "Cara Menghilangkan Double Chin Part II".